pondělí 9. dubna 2012

Recepty ve stylu Hunzů

Tip na snídani:  Tvarohový krém s ovocem
Netučný tvaroh rozmícháme s medem a v misce ho bohatě posypeme směsí ovoce např. borůvkami, malinami, rybízem... Jako obměnu můžeme přidávat sekané ořechy nebo obilné vločky na sucho opražené na pánvi.

Tip na oběd:  Voňavé orientální jáhly
Spaříme 100g jáhel na cedníku vroucí vodou, pak osmahneme v hrnci pokrájenou cibulku, a když zezlátne, přidáme půl lžičky mletého zázvoru. Krátce prohřejeme, vsypeme jáhly, podlijeme a přidáme kostku bujonu. Vaříme do měkka a pak vmícháme pokrájené osmažené papriky. necháme částečně ztuhnout a vytvoříme na talíři kopečky. 

Tip na večeři:  Sýrový nákyp
Nejprve pokrájíme brokolici na menší kousky a povaříme ji asi 5 minut. Pak scedíme a připravíme si těsto z jíšky (55g másla a 55g mouky, lépe celozrnné). Jíšku zalijeme 400ml mléka a přivedeme k varu. Pak hořák vypneme a za občasného promíchávání necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme 100g strouhaného čedaru, 2 žloutky, nastrouhaný muškátový ořech, mletý pepř a sůl. Nakonec přijde do těsta sníh ze 2 bílků. Těstem zalijeme brokolici ve vymazané zapékací misce - nebo několika menších miskách. Zapékáme asi 30 minut.

...Tak doufám, že něco z toho brzy ochutnám.

Žádné komentáře:

Okomentovat